9 maj 2013
12:00

K-VIF/Källby IF

Referat: Falköpings FK - K-VIF/Källby IF

Årets första förlust är ett faktum! Efter två raka segrar tog det tvärstopp borta mot Falköpings FK 2-1 (0-1).
Vi inleder matchen väldigt avvaktande, bekvämt och slarvigt. Falköping vinner i princip alla närkamper, fifty/fifty-situationer och är både etta och tvåa på bollarna. I den 25:e minuten kommer egentligen vårt första organiserade och genomtänkta anfall, men det är dock ett riktigt fint och snabbt anfall! Petronella Lindström slår fram bollen till Jennie Dahlkvist som tar sig förbi sin försvarare på högerkanten och slår ett flackt hårt inlägg in i straffområdet, och där kommer mittback Lina Ander som skjuten ur en kanon och på ett tillslag trycker upp bollen i krysset! 0-1! Ett mål som är lika vackert som det är orättvist! Vi håller ut halvleken igenom och kan gå till paus med en 1-0-ledning. En ledning vi ska vara väldigt nöjda med, för Falköpings FK är egentligen det bättre laget i första halvlek.
Andra halvlek är bara fem minuter gammal när Falköpings FK får in sin kvittering till 1-1. Vi rycker upp oss något i andra halvlek, men Falköpings FK är fortfarande det spelförande laget. I den 68 minuten lyckas de även göra 2-1. I ett försök till att åstadkomma en kvittering går vi sista kvarten ner på en trebackslinje och fyller på med fler offensiva spelare. Vi lyckas få ett bra tryck mot deras mål de sista tio minuterna, men för mycket felbeslut och slarv i avgörande lägen gör att vi aldrig riktigt får till någon solklar kvitteringschans. Matchen slutar 2-1 till Falköpings FK.

Vi gör ingen bra match idag, Falköpings FK vinner rättvist! De är större, starkare, hungrigare och visar mer hjärta och inställning än oss idag. Vi får i veckan rannsaka oss själva och försöka hitta tillbaka till glädjen, harmonin och flytet i spelet. På torsdag 16/5 kommer Skarke KIK Varnhem på besök till Kinnevallen och då krävs en helt annan vilja och inställning än idag! De där "plus i kanten" som brukar delas ut i matchreferaten spar vi till ett annat tillfälle... Vi kan så mycket bättre tjejer!